torsdag 20 augusti 2009

Stockholms barnvagnshandlare - skämmes! (Nisse)

Efter att ha behandlats med silkesvantar respekt och förståelse av Karlhamns enade barnvagnskår, bestående av en äldre gentleman. Som i sin strävan att svara på oroliga frågor och funderingar böjde sig så djupt att man vid ett flertal tillfällen kunde skönja hans undersköna herrkalsong. Dock högst omedvetet och trots att herren bar ett par högt sittande gabardinbyxor ska tilläggas. Han försökte inte heller klä av sig för att krypa ner i en av vagnarna, som några av er nu kanske föreställer. Absolut inte, så dedikerad var han inte. Det var stil och klass på demonstrationen, ingen buskis. (För den som önskar läsa mer om denna episod se inlägget ”Det ska vara svänghjul på framkammen” )

Döm om min förvåning när servicen i motsvarande butiker i Stockholm visar sig vara undermålig. Trots att det ändå rör sig om priser som väl kan jämföras vid köp av en begagnad och klart funktionell bil så lämnar servicen en hel del övrigt att önska. (En f.d. arbetskollega ska enligt illasinnade rykten ha sålt sin bil för 10 000 SEK för att sedan direkt ha gått ut och spenderat pengarna på en barnvagn för 11 000 SEK. Så ni vet vilken prisnivå som det i de mest extrema fallen kan röra sig om.) Det är skrämselpropaganda av värsta George Bush manér som kablas ut i den kungliga Hufvudstaden. Med vag antydan om dåligt föräldraskap, som givetvis stinger i det ännu obefintliga föräldrarsjälvförtroendet. Och om man inte har mage har man överhuvudtaget inte i butikerna att göra. En gravidmage och stöd från sambo är ett måste i dessa situationer.

”MEN HERRE GUD, SA NI OKTOBER!? JA då är ni sent ute, det är i regel 8-15 veckors leveranstid på våra kvalitetsvagnar. Ja vi säljer bara sånna”, säger den beskäftiga expediten på mästrande östermalmsdialekt. Hon lägger huvudet på sned, tittar stint på oss och skakar på huvudet. ”Beställer ni idag så kanske vi hinner. Vi har dessutom den kompletta inköpslistan på vad som behövs den första tiden, så ni är ändå i goda händer. Det ska nog ordna sig det här”. Hon drar fram en checklista på ”måste-ha” saker vilken omfattar butikens samtliga produkter och lite till. Samma PR-maskineri som Bush körde i samband med Irakinvasionen med "dödens kortlek" rullas upp framför oss. ”Om vi inte fångar dessa evil-mens/bad-guys så …", ”om ni inte köper alla de här grejerna så …. "

Om ni bor i Stockholmstrakten gå in i en Bontibutik och fråga efter listan. Den är mkt underhållande och innehåller i stort sett allt. Förutom kärlek och värme, ngt som även expediten var i total avsaknad av. I stället för att fälla upp långfingret och ställa till scen, låtsades vi vara uppriktigt intresserade och radade upp de två finalistvagnarna för ett sluttest inne i butiken. Vi tynade och testade så hårt vi förmådde utan att gå över gränsen för vad som skulle kunna anses som odrägligt, innan vi bestämde oss för en vinnare.

Sedan gick hem och beställde den från Internet via http://www.babytrader.eu/. För ca 3 000 spänn billigare och med leverans hem till dörren inom 2-5 dagar. Har redan fått bekräftelse om att grejerna är på väg. Två års garanti samt bra recensioner avgjorde saken. Ska vänta med att hylla innan vagnen faktiskt är på plats, men det verkar onekligen lovande. När den har kommit ska jag bädda ner Kenyanen och svänga förbi butiken. Bara för att kolla läget.

2 kommentarer: