tisdag 18 augusti 2009

Det curlas duktigt för de blivande landsbygdsföräldrarna (Nisse)

Efter ett snabbt nedslag i Karlshamn eller närmare bestämt i Toastarp - där min bror och hans fru närmare bestämt faktiskt bor - så har jag kommit fram till att det curlas duktigt för de blivande landsbygdsföräldrarna.

Mödrarna får genomgå extra tester så som exempelvis hjälp med att kolla risken för graviditetsdiabetes. Det tillhandahålls bilbarnstol. Den får man låna av kommunen till dess att ens knytte har växt ur den. Den blivande pappan erbjuds i anslutning till själva förlossningen att sova över på sjukhuset samt att för det facila priset av 80 SEK/dygn göra övriga familjen sällskap under dagens samtliga måltider. Vilka enligt utsago ska serveras varma.

För samma pris som för en ”dagens” i Stockholm får man således avnjuta frukost, lunch, middag samt fika i form av skorpor och nyponsoppa. Det är med andra ord förspänt och krattat. Här i Stockholm har kommunen tydligen inte råd, vad ger man?

Å andra sidan så slipper vi förhoppningsvis bränna fem och en halv mil i bil till närmaste BB, i Karlskrona. För att i allra i värst fall tvingas svänga av vid en rastplats. Fälla fram baksätet, bädda ombonat samt involvera en långtradarchaffis att ringa på hjälp. Medan man själv peppar och assistera sin käresta i krystandet och andandet.

Till Södersjukhuset har vi cirka 500 meter och det har sagts oss att det finns plats i oktober. Men det råder ju boom nu så det är bara att hoppas att det stämmer. Annars så kanske vi ses på frukostbuffén i Karlskrona, käre bror. Jag ska ta en latte och en croissant, för det gör man här i Stockholm.

2 kommentarer:

  1. Asarum blev just nedpetat till plats nr. 2 på listan över Sveriges vedervärdigaste ortsnamn. Toastarp? Nån hejd får det väl ändå vara, ha ha. Tur att det inte ser ut som det låter. Jag saknar er. & förresten är det inget fel på croissant & latte, inget fel alls. Kärlek/ sis

    SvaraRadera
  2. Anar en viss mobbing av våra anrika ortsnamn.
    Själv gladdes jag åt Toastarp som en fyndig tolkning med ursprung ur den förtjusning som spred sig över Nisses ansikte när han upptäckte att vi hade brödrost, och han således kunde uppgradera fransk-skivorna till by-croissanter.

    Kunde visst tolkas på fler sätt...

    Tack, Nisse förresten för ett mycket trevligt besök =)
    och Sara, det vore roligt med dig på en kaffe i Tostarp snart.
    -"Finns det hjärterum så finns det Asarum."
    Stor Kram!

    SvaraRadera