onsdag 26 augusti 2009

Klargörande från "En riktig pappa” (Nisse)

Vi har från signaturen ”en riktig pappa” fått ett klargörande mail. Där han i omfattande och indignerade ordalag redgör för tekniken bakom den luktfria bajshinken. Han poängterar att den på intet sätt är banbrytande. Vi misstänker att signaturen ”en riktig pappa” har förflutet på Chalmers eller KTH. Nu jobbar som ingenjör och för närvarande springer mellan blöjorna och nyhetssändningarna för att följa Fugelsangs kommande rymdäventyr. Eventuellt leker ni redan nu rymdfärjan ”Discovery” där hemma, du och ditt barn. Kan det stämma?

Hur som helst är detta uppenbarligen ett ämne som berör och fascinerar. Varför vi har tagit ett publicistiskt beslut att vidareförmedla delar av ”en riktig pappas” redogörelse nedan. (för den som önskar läsa mer se inlägget ”luktfri bajshink – check”).

”Kära broder pappa,

Tack för underhållande och intressant läsning …
.. Ingenting är luktfritt. Men det kan uppfattas som luktfritt om ämnet (grundämne eller ej, samma fysiska princip föreligger) i fråga är hermetiskt förslutet. Sannolikt så försluts blöjan med barnets fekalier inom en stängd sfär varför odörerna stannar inom denna. Således når den aldrig omgivningens luktsinnen och uppfattas som luktfri. Inne i den hermetiskt slutna sfären, det slutna rummet, luktar det dock satan. Det vill jag lova.

Hermetisk förslutning innebär gastät förslutning. Ofta avses luft som gas, till exempel i hermetiskt förslutna förpackningar. Ordet kommer från medeltida alkemi och Hermes Trismegistos.

För recensioner av er Angelcare och ytterligare diskussion om hur det faktiskt fungerar se följande länk:

http://reviews.argos.co.uk/1493-en_gb/3761913/reviews.htm

/En riktig pappa”


Vi tackar ödmjukast för den utförliga förklaring, samt väljer att repetera och illustrera med bilderna nedan.


Hermetiskt försluten = ingen lukt



Ej hermetisk försluten, här illustrerat av renoveringsmännens mulltoa i vår renoveringslägenhet. Vilken var högst temporär och nu är ett minne blott. = lukt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar